Pressmeddelanden

Clemondo ingår ett unikt samarbete med PNK & BLU

PNK & BLU är ett unikt samarbete mellan Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet, PINK & BLUE och Clemondo. Detta innebär att Clemondos produkter blir tillgängliga för konsumenter samtidigt som vi bidrar till cancerforskningen. Detta är en Joint Venture satsning tillsammans med PNK & BLU.

Idén med PNK & BLU är att det ska vara lätt att göra rätt. För att göra stor skillnad behöver företag samarbeta med organisationer. Vi tycker att kampen mot de två cancerformerna inte ska vara begränsad till enstaka kampanjmånader, utan att försäljningen av produkter ska pågå året runt. Produkterna ska säljas av såväl dagligvaruhandeln, detaljhandeln och apotek som andra aktörer med vilja att stötta de två organisationerna utifrån egen affärsnytta. Under 2022 avser vi att lansera flera produkter under varumärket PNK & PLU. Först ut är handsprit där 3 kronor per såld liter går till de två förbunden. Målet är att bli den största givaren till dessa två organisationer de kommande åren tillsammans med svenska folket och svenska företag.

"Initiativet PNK&BLU möjliggör för Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet att nå ut till en bredare målgrupp och året om få donationer för sitt viktiga arbete. Produkterna är bra för dig, din omgivning och de cancerdrabbade som förbunden stödjer", säger Alex Baker, medgrundare PNK&BLU.

"Sedan pandemins intåg har användandet av handsprit ökat markant i samhället. PNK&BLU:s produkter ligger helt rätt i tiden. Vi är glada och tacksamma över detta fina initiativ som kommer att generera ett värdefullt bidrag till vårt viktiga arbete i kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom", säger Olov Berggren, generalsekreterare Prostatacancerförbundet.

"Nära 8.000 kvinnor i Sverige får varje år beskedet bröstcancer. För att uppnå Bröstcancerförbundets vision om att ingen ska drabbas behövs bidrag och engagemang, såsom samarbetet med PNK&BLU. Tack! Tillsammans bekämpar vi bröstcancer." säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet

"Vi på Clemondo är fantastiskt stolta och glada över detta samarbete som ger ytterligare en dimension till vårt ledord - omtanke. Att konsumenter ska få ta del av våra högkvalitativa produkter genom dagligvaruhandeln, samtidigt som det stöttar det livsviktiga arbetet mot cancer gör att vårt samarbete känns helt rätt i tiden," säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Helsingborg, 24 mars 2022.

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Eva Ärlebo, Sales and Marketing Manager
Telefon: 073-143 30 36
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

För ytterligare information se www.clemondo.se

Filer för nedladdning
2023-05-26
Regulatorisk

Clemondo har per dags dato ingått avtal med Erik Penser Bank om att tillhandahålla likviditetsgaranti för att underlätta handel i Clemondos aktie.

2023-05-24

Erik Penser Bank håller den 25 maj 2023 sitt största bolagsevent i bankens historia. Clemondo kommer att medverka tillsammans med bland annat OptiCept Technologies, Björn Borg, Albert, Midsummer och Svensk Vindenergi. Talare är Tomas Hallberg, Maria Wetterstrand och Jon Dishotsky.  

2023-05-23

Clemondo Group AB (publ) har idag tecknat ett fyra-årigt avtal med Region Östergötland gällande leverans av desinfektion, hudvård och hygienprodukter från varumärket Liv. Avtalet träder i kraft den 1 juni 2023.

2023-05-11
Regulatorisk

FÖRSTA kvartalet, JANUARI - MARS 2023
(JÄMFÖRT MED JANUARI - MARS 2022)

  • Nettoomsättningen uppgick till 78,8 (81,5) MSEK.
  • EBITDA, rörelseresultat före avskrivningar, uppgick till 9,8 (6,6) MSEK.
  • EBIT, rörelseresultat uppgick till 5,9 (2,3) MSEK.
  • Resultat efter skatt uppgick till 3,5 (1,7) MSEK.
  • Resultat per aktie före utspädning uppgick till 0,03 (0,01) SEK.
2023-05-09

Torsdagen den 11 maj, klockan 08.30, publiceras Clemondos kvartalsrapport för första kvartalet 2023. Dagen efter kommer en inspelad presentation av kvartalsrapporten finnas tillgänglig på Youtube via Erik Penser Bank på följande länk: https://www.youtube.com/c/PenserPlay/featured Ni hittar även inspelningen på vår hemsida under Investor relations på www.clemondo.se.

2023-05-08

Clemondo Group AB (publ) har fått ett tilldelningsbeslut från Region Östergötland gällande leverans av desinfektion, hudvård och rengöringsprodukter från varumärket Liv. Efter tio dagars avtalsspärr har Clemondo möjlighet att teckna ett fyra-årigt avtal med ett sammanlagt ordervärde som beräknas uppgå till 9 MSEK.

2023-04-20
Regulatorisk

Clemondo Group AB (publ) publicerade idag årsredovisningen för verksamhetsåret 2022.

2023-04-13

Clemondo har tecknat ett samarbetsavtal med STHLM Biltjänster AB om försäljning av fordonsrengöring från varumärket Lahega med fokus på deras växtbaserade sortiment Greenium.

1
2
...
27
>>

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med våra senaste pressmeddelanden och rapporter direkt till din e-post.