Pressmeddelanden

AB DFS tar Greenium ut på de stora haven.

Genom DFS kommer nu även sjöfarten att få ta del av växtbaserade produkter från Clemondos varumärke Greenium. DFS som är en befintlig kund hos Clemondo har själva använt Greenium och här såg man fördelarna med produkterna och bestämde sig därför att erbjuda Greenium även till fartygen.

DFS är Sveriges ledande skeppshandlare som tillhandahåller global leverans, logistik och speditionstjänster till den kommersiella sjöfarten. De är länken mellan land och hav och förser fartyg med allt de behöver. Företaget startades 1950 på den lilla ön Donsö, utanför Göteborg där fiske var ett sätt att leva. Företaget har sedan dess, via sitt huvudkontor i Göteborg utvecklats till ett internationellt företag med ett brett utbud av både produkter och tjänster. På senare år har DFS dessutom skapat GREEN LINK, ett miljöalternativ som avser att skapa de bästa förutsättningarna för deras kunder att göra mer miljömedvetna val.

"Vi är stolta över att vara Sveriges största skeppshandlare. Vår erfarenhet och expertis inom sjöfarten hjälper oss att leverera hållbara lösningar över hela världen. Att vi nu kan erbjuda Greenium till våra kunder känns fantastiskt spännande då dessa produkter är helt unika och ett perfekt komplement till vårt miljöinitiativ," säger Petra Hansson, VD på DFS.

"Vi känner oss trygga med att DFS nu väljer att ta in Greenium i sitt sortiment. Det betyder att vi även kan förse den marina sidan med våra växtbaserade produkter och får äran att vara med och göra skillnad även på fartygssidan," säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Helsingborg, 18 oktober 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: jesper.svensson@clemondo.se

Veronica Florén, Key Account Manager
Telefon: 072-983 68 98
Epost: veronica.floren@clemondo.se

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt ca@vhcorp.se, +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

För ytterligare information se www.clemondo.se

Filer för nedladdning
2021-12-03
Regulatorisk

Clemondo Group AB (publ.) har fått tilldelningsbeslut från Varuförsörjningen på hygien- och städprodukter från varumärket Liv. Efter tio dagars avtalsspärr har Clemondo rätt att teckna ett två-årigt avtal med ett sammanlagt beräknat ordervärde på 13-17 MSEK. Efter avtalsperiodens slut finns möjlighet till förlängning i två omgångar om vardera ett år.

2021-12-01

Med omtanke om människa och miljö så tar nu Clemondo ytterligare ett steg i vår vision mot nollbarhet. Nollbarhet innebär att Clemondo år 2030 ska ha noll utsläpp till mark, vatten och luft, under tillverkning, transport och användande. Vi ska även ha noll påverkan på arbetsmiljön. Nollbarhet innebär inte bara om hur vi uppnår det i vår egen verksamhet men även hos våra kunder. Genom att ingå ett klimatavtal med Helsingborgs stad kan vi tillsammans samarbeta för en renare värld.

2021-11-11

Clemondo har tecknat avtal med AllOffice om försäljning av städ- och hygienprodukter från varumärket Liv.

2021-11-11
Regulatorisk
2021-11-05

Clemondo Group AB (publ) offentliggör sin delårsrapport för tredje kvartalet 2021 torsdagen den 11 november 2021. Samma dag klockan 10:00 bjuder bolaget in till en webbsänd telekonferens med VD Jesper Svensson och CFO Jesper Friis-Jespersen.

2021-11-01

Clemondo AB har tecknat avtal med Alligo som omfattar produkter från samtliga varumärken. Avtalet beräknas uppgå till cirka 2,5 miljoner på årsbasis.

2021-10-19

Genom DFS kommer nu även sjöfarten att få ta del av växtbaserade produkter från Clemondos varumärke Greenium. DFS som är en befintlig kund hos Clemondo har själva använt Greenium och här såg man fördelarna med produkterna och bestämde sig därför att erbjuda Greenium även till fartygen.

2021-10-19

Ikaros delar varje år ut priser i olika kategorier till utvalda leverantörer. I år vann Clemondo det ärofyllda priset för bästa gröna lansering.

2021-10-08

Bilia har valt att ligga i framkant när det kommer till omtanke om miljön och sin personal genom att sätta tuffa miljökrav på produkterna de använder. Därför går de nu helt över till Greenium inom deras fordonstvätt.

2021-10-07

Clemondo har tecknat avtal med Luna Group om försäljning av bland annat växtbaserade städprodukter från varumärket Greenium. Avtalet beräknas uppgå till ca 1,5 miljoner på årsbasis.

1
2
...
23
>>

Pressmeddelanden och rapporter via E-post